تارنگار شخصی عرفان نحریر

سعدی اگر عاشقى کنى و جوانى .... عشق محمد بس است و آل محمد- اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

تارنگار شخصی عرفان نحریر

سعدی اگر عاشقى کنى و جوانى .... عشق محمد بس است و آل محمد- اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

آخرین نظرات

تجربیات گران که رایگان در اختیار ما قرار گرفته

پنجشنبه, ۲۴ بهمن ۱۳۹۲، ۰۴:۰۲ ب.ظ

چرا باید برای سهام خود حد ضرر قائل شویم:

هرگز به امید برگشت قیمت با سهم نباید ماند. چون ممکن است بعد از مدت اندکی شاهد ضرر حتی 50 درصدی و بیشتر باشیم. 
خوب شاید برخی از دوستان بگویند که ممکن است ما با شکست حد ضرر از سهم خارج شویم و سهم برگردد؛ خدمت این دوستان باید عرض کنم که اولاً مگر قحطی نماد است که از یک نماد جا بمانید؟ ثانیاً اگر حد ضرر شکست و نماد نزولی شد و شما فروخته بودید، حداقل یک پاسخ برای آرامش روح خود دارید و آن هم اینکه بنده به استراتژی معاملاتی خودم پایبند بوده ام. اما اگر با شکست حد ضرر خارج نشدید و قیمت هر روز 4 درصد نزول کرد، چه پاسخی برای خود دارید.
ضمن اینکه اصلاً نترسید؛ در صورت برگشت سهم به روند صعود، عزیزان نوسان گیر که به سود 4 درصدی هم راضی هستند با فروش هایشان در بیشتر موارد برای شما فرصت ورود ایجاد خواهند کرد.

از اشتباهات بازار استفاده کنیم :


هرگز فراموش نکنید که عده ای باید اشتباه کنند تا عده ای سود نمایند. تحلیل عده ای از معامله گران بازار بورس اگر اشتباه نبود که در 390 تومان کرمانشاه را دودستی به شما تقدیم نمی کردند، واتی را در 250 به شما اهدا نمی نمودند، کهمدا را در 220 چوب حراج نمی زدند، فاراک را در 110 بذل و بخشش نمی کردند، غبشهر را در 915 آتش نمی زدند، شپاکسا را در 350 دور نمی ریختند، شپارس را در 160 صف فروش نمی کردند و ...
وقتی همین چند وقت پیش از کفرای 4000 تومنی حرف می زدیم بسیاری از تحلیل گران خندیدند. فراموش نکنید که زمان همه چیز را ثابت خواهد نمود...

لطفاً از اشتباهات بازار کمال استفاده را نمایید و همرنگ بازار نشوید. از گروه های بازار بهترین گروه و از هر گروهی بهترین را انتخاب و خریداری نمایید و مطمئن باشید با پیشه کردن اندکی صبر، در میان مدت بهترین بازدهی را نصیب خود خواهید نمود.

11خطای رایج که مربوط به سرمایه گذاران مبتدی میشود :

گاهی از خطاهای رایج سرمایه گذاران مبتدی مهمترین بخش از یک برنامه موفق سرمایه گذاری است. بررسی تکرار خطاهای رایج نشان می دهد که بزرگترین دشمن این دسته از سرمایه گذاران خود آنها هستند. در هر حال، رایج ترین خطاهای سرمایه گذاران مبتدی را می توان به شرح زیر برشمرد:

1- نداشتن برنامه مشخص برای سرمایه گذاری


سرمایه گذار باید از ابتدای کار برنامه مشخصی برای سرمایه گذاری خود در نظر بگیرد تا در آینده بتواند تصمیم های خود را در قالب همین برنامه شکل دهد. برای طراحی برنامه سرمایه گذاری توجه به چند عامل اصلی از جمله افق زمانی، میزان ریسک پذیری، میزان وجوه قابل سرمایه گذاری، و میزان افزایش احتمالی سرمایه گذاری در آینده بسیار ضروری است . سرمایه گذار باید به دقت بداند چه کار می خواهد بکند و تا چه اندازه تحمل پذیرش نوسان های بازار را دارد.


2- سرمایه گذاری بر روی یک سهم خاص به جای سبدی از انواع اوراق بهادار:


سرمایه گذاری بر روی یک سهم خاص نسبت به سرمایه گذاری در یک شرکت سرمایه گذاری یا صندوق سرمایه گذاری مشترک، ریسک به مراتب بالاتری همراه خواهد داشت .

سرمایه گذاران بهتر است بر روی سبد متنوعی از انواع اوراق بهادار و شیوه های متفاوت سرمایه گذاری متمرکز شوند . در غیر این صورت، در مقابل نوسان های یک نوع خاص از اوراق بهادار یا بخش خاصی از اقتصاد به شدت بی دفاع و آسیب پذیر خواهند بود . البته نباید مفهوم تنوع شرکت ها یا صندوق های سرمایه گذاری را با تنوع سبد اوراق به ادار اشتباه گرفت . ممکن است شخصی در چند صندوق سرمایه گذاری مشترک سرمایه گذاری کرده باشد اما متوجه نباشد که همة این صندوق ها در چند صنعت مشابه و حتی بر روی چند گونه خاص از اوراق بهادار سرمایه گذاری کرده اند.

از سوی دیگر، باید به خاطر داشت که تنوع بیش از اندازه همم ممکن است باعث پرداخت کارمزد بیش از حد شود . در هر حال، بهترین شیوة ممکن ، حفظ تعادل در کار سرمایه گذاری است و شاید بهترین ابزار آن هم استفاده از راهنمایی های یک شخص آگاه یا یک مشاور خبره باشد.

3- سرمایه گذاری بر روی سهام به جای سرمایه گذاری بر روی شرکت


سرمایه گذاری قمار نیست و نباید مانند یک بازی برد و باخت به آن نگاه کرد. سرمایه گذاری پذیرش ریسک معقول با هدف تأمین مالی یک بنگاه اقتصادی معین است . بنگاهی که به نظر سرمایه گذار این توانایی را دارد که در بلندمدت به رشد مثبتی دست یابد. برای رسیدن به این هدف، بهتر است دست به کار تحلیل ویژگی های بنیادی شرکت یا صنعت مورد نظر شوید و نه بررسی تغییرات روزانه قیمت سهام شرکت . خرید یک سهم خاص تنها براساس هجوم بازار یا علاقة شخصی شما نسبت به محصولات تولیدی یا خدمات ارائه شده توسط شرکت، بهترین راه برای دور ریختن پولتان است به علاوه، لازم است گوشه چشمی هم به چگونگی رعایت مسایل مربوط به راهبری شرکتی در شرکت مورد نظرتان داشته باشید.

4- خرید در بالاترین قیمت / گران خریدن


نخستین اصل سرمایه گذاری خرید در پایین ترین قیمت و فروش در بالاترین قیمت ممکن است. پس چرا بعضی افراد به عکس عمل می کنند؟ دلیل اصلی این است که افراد به عملکرد گذشته سهم نگاه می کنند. بسیاری از افراد روی دسته یا گونه ای از دارایی ها که طی یک یا دو سال گذشته عملکرد خوبی داشته اند سرمایه گذاری می کنند و استدلال شان این است که چون عملکرد د ارایی مورد نظر در گذشته خوب بوده در آینده نیز خوب خواهد بود . اما این فرض کاملاً اشتباه است . گران خریدن و ارزان فروختن شیوة افرادی است که برنامة مشخصی در ذهن ندارند و فقط به تحرکات بازار واکنش نشان می دهند. سرمایه گذاری این افراد به جای این که راهبردی باشد تاکتیکی است.

عدة دیگری که همیشه در معرض خطر گران خریدن هستند افرادی هستند که موج خریداران بازار را دنبال می کنند. برخی از انواع سهام موجود در بازار در یک دورة کوتاه مدت مد روز می شوند و بسیاری از سرمایه گذاران مبتدی را در اوج قیمت به سوی خود می کشند. همیشه سعی کنید به عملکرد آیندة سرمایه گذاری مورد نظر خود نگاه کنید نه وضعیت آن در گذشته.

5- فروش در پایین ترین قیمت / ارزان فروختن


از سوی دیگر خطای گران خریدن و ارزان فروختن هم برای سرمایه گذار گران تمام می شود . بسیاری از سرمایه گذاران تا زیان شان جبران نشود حاضر به فروش سهام خود نیستند . غرور این افراد اجازه نمی دهد که قبول کنند اشتباه کرده اند و سهامشان را به قیمت بالایی خریده اند. اما افراد باهوش واقعیت را می پذیرند و به سرعت جلوی ضرر بیشتر را می گیرند. به یاد داشته باشید که همه سرمایه گذاری ها هم به ارزش افزوده نمی رسند و حتی سرمایه گذاران حرفه ای هم همیشه در کار خود موفق نیستند . بهترین کار این است که هر چه زود تر جلوی ضرر بیشتر گرفته شود و منابع مورد نظر در سرمایه گذاری دیگری به جریان گذاشته شود.

6- زیر و روکردن سرمایه گذاری های انجام شده


هرچه کمتر سرمایه گذاری های انجام شده خود را جابه جا کنید ، در نهایت عایدی بیشتری نصیب تان می شود. مطالعه انجام شده توسط دو تن از استادان دانشگاه کالیفرنیا بر روی بیش، از 64 هزار نفر از سرمایه گذاران یک مؤسسة بزرگ کارگزاری، طی سال های 1991 تا 1996 ، نشان می دهد که این افراد بدون در نظر گرفتن هزینة معاملات 17/7 درصد، سود سالانه حاصل از سرمایه گذاری داشته اند که این رقم به خودی خود 0/6درصد بالاتر از میانگین بازار سهام بوده است. اما هنگامی که هزینة معاملات محاسبه می شود، سود حاصل از سرمایه گذاری آنها به رقم 15/3 درصد در سال یا 1/8درصد پایین تر از میانگین بازار نزول می کند. برای سرمایه گذاران مبتدی خرید و نگهداری سهم بهتر از خرید و فرو ش مکرر آن است.

7- کافی دانستن اخبار رسانه ها


یکی دیگر از خطاهای رایج سرمایه گذاران مبتدی این است که به مطالعه و گوش کردن به اخبار رسانه های همگانی اکتفا می کنند و هیچ ارتباط حرفه ای با مشاوران کارکشته سرمایه گذاری ندارند. حتی زمانی که فکر می کنید به خبر دست اولی دست پیدا کرده اید و می توانید با استفاده از آن پرتفوی تان را رونق بدهید، به یاد داشته باشید که همیشه با عده ای سرمایه گذار حرفه ای طرف هستید که هر کدام چندین نفر تحلیل گر خبره را به استخدام خود درآورده اند. سرمایه گذاران حرفه ای اطلاعات خود را از چندین منبع مستقل گردآوری می کنند و پیش از تصمیم گیری راجع به سرمایه گذاری مورد نظر خود اطلاعات موجود را به دقت تجزیه و تحلیل می کنند.
اگر فکر می کنید اطلاعاتی که به دست شما رسیده کاملاً دست اول است و شخص دیگری ازآن خبر ندارد به شدت اشتباه می کنید. فراموش نکنید خبری که به گوش شما رسیده ممکن است به گوش دیگران هم رسیده باشد، پس همین اطلاعات ممکن است تا این لحظه تأثیر خود را بر روی قیمت ها گذاشته باشد.

8- پرداخت بیش از اندازة هزینه و کارمزد


سرمایه گذاران باید پیش از گشایش حساب نزد کارگزار متوجه هزینه هایی که به عهده شان گذاشته می شود مانند هزینه های مدیریت پرتفوی و کارمزد معاملات باشند . به علاوه، میزان عایدی سرمایه گذاری باید با توجه به تمامی این گونه هزینه ها برآورد شود.

9- انتظار نامعقول


همیشه در زمان وجود حباب قیمت ها در سطح بازار سرمایه گذارانی را می بینیم که صبر خو د را از دست می دهند و ریسک بیش از اندازه ای را متح مل می شوند . داشتن دید بلندمدت نسبت به سرمایه گذاری انجام شده بسیار مهم است . سرمایه گذار نباید به عوامل بیرونی اجازه دهد تأثیر نامطلوبی بر روی تصمیم گیری او داشته باشند و باعث شوند او در زمان نامناسب استراتژی خود را تغییر دهد. همیشه می توان با مقایسة عملکرد پرتفوی مورد نظر با شاخص های پایه به انتظاری معقول دست یافت.

10- سهل انگاری و بی توجهی


افراد به طور معمول به خاطر این که نمی دانند از کجا و چگونه سرمایه گذاری خود را شروع کنند، از آغاز کار طفره می روند یا به دل یل زیان سرمایه گذاری های قبلی یا رشد منفی بازارهای سهام، از سرمایه گذاری جدید سرباز می زنند. سرمایه گذار باید در هر وضعیتی به کار خود ادامه دهد و با توجه به شرایط بازار بر روی ابزارهای مختلف سرمایه گذاری کند و مرتب پرتفوی خود را بررسی کند و از مطابقت آن با برنامه مورد نظر خود مطمئن شود.

11- ناآگاهی از قدرت واقعی تحمل ریسک


اولین نکته ای که هرگز نباید فراموش کرد این است که سرمایه گذاری بدون ریسک وجود ندارد. با اندازه گیری تأثیر احتمالی مبلغ مشخصی از زیان مالی (برای مثال، 10,000 ریال ) بر وضعیت کلی پرتفوی و روح و روان شخص می توان میزان اشتیاق او را به پذیرش ریسک تعیین کرد . به طور کلی ، می توان گفت افرادی که برای اهداف بلندمدت برنامه ریزی می کنند و به انتظار درآمد بیشتری هستند ، باید پذیرای ریسک بیشتری باشند . در هر حال، برای ارزیابی میزان ریسک پذیری خود لازم نیست منتظر کاهش ناگهانی یا کوتاه مدت ارزش دارایی ها یتان باشید . همین امروز دست به کار شوید و سقف واقعی تحمل ریسک خود را مشخص کنید.

در پایان مطلب، گفتنی است که با وجود هشدارهای داده شده، به هیچ وجه جای نگرانی وجود ندارد و فقط با کمی تلاش و جدیت می توانید از این گونه خطاها دوری کنید و سرمایه گذاری مطمئنی را به انجام برسانید.

واجب تر از نان شب:



برخی از دوستان سوالی را مطرح نموده اند مبنی بر اینکه "وقتی نمادی رشد شارپی را به خود دید یا بعد از تعدیل با درصد بالایی مثبت بازگشایی شد، حد ضرر میان مدتی را باید در نظر گرفت یا حد ضرر کوتاه مدتی؟"در پاسخ این عزیزان باید بگویم که در چنین حالتی، اگر سهم با قیمت خوبی بازگشایی شود، چون خریداران در سود هستند،ممکن است سهم با افت قیمتی مواجه گردد( بازگشایی رویایی پسهند و افت پس از آن را به خاطر بیاورید).اگر هم که سهم با قیمت پایینی بازگشایی شود، قطعاً باید به قیمت بازگشایی توجه گردد تا برخی از سودجویان سهم را از دست شما در نیاورند (بازگشایی شاوان در 1500 و در جو منفی ناشی از اخبار سوریه و رشد رویایی پس از آن را به خاطر بیاورید و قیمت امروز آن را ملاحظه کنید که چه رکبی به فروشندگان زده اند).راهکار مناسب در چنین حالت هایی، داشتن حد ضرر کوتاه مدتی 6/5 درصد است تا از پایان بازی مطمئن شوید. فراموش نکنید که تفکر شما میان مدتی بوده است اما پس از این رشد شارپ باید آن را کوتاه مدتی کنید چون هر لحظه ممکن است دوستان عزیزی که علاقه ی زیادی به حفظ سود دارند، فروشنده شوند و شما در سهم گیر کنید؛ تنها در یک صورت حد ضرر را مجدداً میان مدتی بگذارید که تعدیل های بعدی سهم را بالا بدانید. 
همچنین هر تصمیمی دارید، روز قبل روی کاغذ بنویسید و روز بعد آن را اجرا کنید.

اشتباهی بزرگ :

فراموش نکنید که یکی از بزرگترین اشتباهات بورسی آن است که در سرمایه گذاری بلند مدت و میان مدت خود، دید کوتاه مدت ایجاد نمایید؛ زیرا عده ای فرصت طلب با سرمایه های هنگفت هستند که با روان دیگران معامله می کنند و با ایجاد ترس و استرس و احساساتی نمودن شما، سهام بنیادی تان را از چنگتان خارج می کنند.

بورس خاله بازی نیست 



دوستان عزیز
اگر تحمل 20-10 درصد عقب رفتن سرمایه اولیه تان در بازاز بورس را ندارید، بهتر است فکر شغل دیگری باشید یا اینکه پول خود را در بانک بخوابانید. در بازار بورس با ریسک بالا مواجهید و بالتبع با سود و ضرر بالا.
شما وقتی وارد بازار بورس می شوید، پذیرفته اید که ممکن است کل سرمایه تان در بورس دود شود و به هوا برود. پس بر احساسات خود مسلط شوید و با کوچکترین اخباری، آتش به سهام بنیادی خود نزنید.
بارها گفته ام که اگر دیدگاه خود را در سهام بنیادی بلند مدتی و میان مدتی به کوتاه مدت تغییر دهید، قطعاً ضرر خواهید کرد.
شما تا زمانی که احساساتی نشده اید و سهام بنیادی تان که از رشد میان مدت آنها مطمئنید و اکنون در آنها در ضرر هستید، به فروش نرسانده اید ضرر نکرده اید اما به محض فروش آنها ضرر نموده اید.

بنیادی تحلیل کنید.
در سهام با بنیاد، تکنیکالی خرید کنید.
در سهام خریداری شده حد ضرر بگذارید.
بر زفتارهایتان مسلط و به استراتژی هایتان پایبند باشید و نگذارید احساسات بر شما غلبه کند.
فراموش نکنید که باقی قضایا به پشیزی نمی ارزند.

ایا حضور همیشگی در بازار لازم است؟؟؟؟؟ 

برخی از دوستان، متاسفانه به معامله کردن عادت نموده اند و نمی خواهند بپذیرند که باید با تکرار و تمرین، خود را در شرایطی قرار دهند که بتوانند برای مدتی از بازار سرمایه به دور باشند و پس از آنکه شرایط و موقعیت خوبی پیش بیاید به بازار برگردند. فراموش نکنید که ما قرار نیست همواره، سهامدار باشیم و بهتر است برخی مواقع مدتی را نقد بوده و از گود معاملات بیرون بایستیم و نظاره گر باشیم تا موقعیت های خوبی به سراغ ما بیایند. اگر در طول سال، فقط چند موقعیت مطلوب را شناسایی و برای خودمان فرصت بهره برداری ایجاد کنیم بهتر از آن نیست که سودهای کسب شده در طول چند ماه را در دو هفته به باد دهیم؟

اصلا چرا شکست میخوریم : 

یکی
از دلایل واضح سر و کار داشتن با بازاری است که در هر ثانیه حرکت قیمتهارو به ما نشون میده و احساسات ما رو برای ورود به بازار و گرفتن تصمیم غلط هدف قرار میده واین احساس میگه اگر به زودی وارد نشوی فرصت را از دست خواهی داد و ما با تفکر به این که "خوب این اون جایی هست که زندگی من رو بهتر میکنه" بدون توجه به سیستممون یا اصلا نداشتن سیستم وارد بازار می شویم و خوب نتیجه رو هم اکثر تریدرها میدونن بازار بر خلاف جهت حرکت میکنه و ما همینطور منتظر هستیم که الان بر میگرده تا جایی که معمولا حسابهامون خالی میشه

 

دومین دلیل پیشبینی کردن اهداف قیمت هست که من از مخالفین سرسخت آن هستم و دوستانه بهتون میگم که پیشبینی کردن فقط شما رو دچار تعصب میکنه و از آن جا که حس میکنید تحلیل درستی انجام دادید و این بازار هست که داره اشتباه میکنه باز هم Call Margin خواهید شد. در این بازار هدف ما پول در آوردن است نه رقابت با مثلا دوستمون "دیدی قیمت خورد به اونجا که من میگفتم"...

سومین و ازنظر اینجانب حقیر خطرناکترین دلیل نداشتن علم کافی و اعتماد کردن به ایندیکیتورهای default متاتریدر هست که مطمینم همه شما با آنها و پریودهای معروفشون آشنایی دارید و بارها Divergence های غلط آن را دیده اید و متاسفانه زمانی شما متوجه میشوید که این یک واگرایی غلط بوده است که حداقل 100 تا 150 پیپ خود را از دست داده ایدو باید به این نکته خیلی مهم توجه داشته باشید که معمولا ما در انتهای هر روند دقیقا زمانی که ایندیکیتورها در مناطق Oversold یا Overbought قرار دارند شاهد حرکتهای بزرگی در همان مناطق هستیم.

چهارمین دلیل استفاده بیش از حد از ایندیکیتورهای مختلف هست که در اکثر سایتها و فرومها مثل نقل و نبات آماده استفاده میباشد و شما هرروز مجبور به تغییر سیستم خود میشوید و شخصیت باثباتی را که برای کارکردن در این بازار نیاز دارید کم کم از دست میدهید و راه خودتون رو تو این این جنگل گم میکنید و تصمیم گیری شما متزلزل میشود.

پنجم دلیل نداشتن یک

money management

یا مدیریت سرمایه صحیح میباشد که خیلی کم رعایت میشود چون که یا آماتور هستیم و میخواهیم به سرعت سودهای بزرگ کسب کنیم یا ضرر کردیم و میخواهیم که به سرعت ضررهامون رو جبران کنیم.دوستان من بیش از
1%
سرمایه خود را درگیر نکنید یا حداکثر
2%.
این ها ارسالی های خانم بیتا بود که در سایت میهن تحلیل نگارش شده بود
  • عرفان نحریر

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">